Vložil lake, 4. Duben 2013 - 18:00

Pane martl, tato diskuse nikam nevede a řekl bych, že máte problém s definicemi. Soud měl ten problém taky. Nebyl schopen říci co je „balkon“ o kterém rozhodoval. Zkrátka – pořád nevíte o čem píšete. Nevíte co je „sklepní kóje“, nevíte co je „balkon“.

  • Nenapsal jste co podle Vás znamená pojem „sklepní kóje“. Jsou to nějaké laťky, hřebíky, panty a klika? To je pak diskuse zbytečná, ty věci nemají žádnou spojitost s žádným prostorem v domě. Klidně je napište do vlastnictví koho chcete.
  • Nepíšete kdo je vlastníkem oné místnosti ve sklepě. Přitom toto je klíčová informace: jde o společnou místnost?

• Pokud pod pojmem „balkon“ míníte pouze prázdný otevřený prostor, pak platí, že jej nelze vlastnit. Na tom trvám a je chybou soudu, že to nedokázal rozpoznat. Šest metrů krychlových vzduchu nelze vlastnit, koupit ani prodat. Lze pouze tento prostor užívat, mít do něj přístup přes balkonové dveře. I kdyby byl vlastník jednotky označen za majitele šesti krychlových metrů vzduchu, není a nebude nikdy jeho povinností, aby tento vzduch opravoval a udržoval. Není tedy povinen nést žádné náklady v souvislosti s balkonem.

• Pokud ale pod pojmem „balkon“ nemíníte vzduch, ale konkrétní části stavební konstrukce (nosná deska, hydroizolace, nášlapná vrstva, oplechování, zábradlí) pak to je úplně jiný případ: jde o majetkové hodnoty, které lze vlastnit. Z vlastnictví přímo plyne povinnost vlastníka hradit opravy a údržbu balkonu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.