Zatékání do bytu

Vložil Klára (bez ověření), 12. Březen 2013 - 18:27 ::

Dobrý den,

od června si stěžuji, že mi zatéká do bytu ze střechy, ale neustále se nic neděje. Vždy přijdou z bytového družstva, pořídí fotografie a slíbí, že se ozvou. Zatéká mi do bytu stále více, objevila se i plíseň a já nevím jak se bránit.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Juk, 25. Listopad 2013 - 14:41

    Dobry den,

    chtela bych zase pozadat o radu, uz je to rok, co problem trva a zatekani vesele pokracuje. Uz je poskozen i posledni pokoj, ktery po celkove rekonstrukci jeste odolaval. Dnes se ke me dostalo odpovedi od predsedy spolecenstvi, ze bych mela prednest navhr reseni sama nebo klidne muzu prevzit roli ve spolecenstvi… Mam se obracen na stavebni urad nebo??? Jak dal? Dekuji, Juk

    Vložil AnonymusHanka (bez ověření), 25. Duben 2013 - 8:13

    Se stejným problémem se potýkám již třetí rok. V únoru 2010 jsem na SVJ nahlásila mokrou zeď ze světlíku v koupelně. Na každé schůzi jsem se dožadovala řešení. Zápisy ze schůzí nemám, předseda mi je odmítl dát. V dubnu 2011 proběhla „nějaká“ oprava, strop mi zamalovali a fleky prosakují dál a padá omítka. O plísni ani nepíšu, prádlo tam nechat nemůžu. Nikdo se nepřišel ani podívat, kdybych neposílala e-mailem fotky, tak to ani nikdo neví, protože předsedu to nezajímá. Jeho koupelna to není. A pokud to chci opravit, příjde stejný „neuměl“ jako minule, protože ho předseda udělal správcem. Vyinkasuje tučnou odměnu, výbor, který má většinu to odsouhlasí a já mám další vrstvu primalexu na mokré zdi. Pět členů výboru ostatní vlastníci nepřehlasují, protože mají největší byty a tutíž většinový podíl. Hanka

    Vložil Dachman, 11. Duben 2013 - 21:06

    Kdyby jste měla případně zájem postaral bych se o ostranění,www­.dachman.cz

    Vložil tazatel jaryn, 12. Březen 2013 - 19:13

    Kláro, tady jsi na stránkách společenství vlastníků bytů...... ale mrkni se na štítky u Tvého odkazu

    Vložil Klára. (bez ověření), 13. Březen 2013 - 6:18

    To jsem pochopila, také mám byt v OV. Ale zatékání ze střechy je problém društva, který je vlastníkem domu.

    Vložil Petr, 14. Březen 2013 - 17:32

    Tazatelko, zkuste odkazy na plíseň atd. jak již bylo uvedeno. Zálohy správy domu platíte společenství vlastníků, půda (střecha) je společný prostor, obrať se proto také na výbor SVJ. Předpokládám, že korespondenci s BD vedete buď písemně nebo alespoň emailem.

    Vložil Juk, 3. Říjen 2013 - 13:40

    Ale co delat kdyz spolecenstvi na zatekani do bytu nereaguje nebo to schvalne protahuje. Komentar pana ze spolecenstvi, ze na zdi ma take flicek, me vubec neuspokojil. My mame doma 4 mokre zdi a to po kazdem delsim desti … Dekuji za odpoved.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".