Vložil lake, 28. Únor 2013 - 2:33

Ale prosím Vás – vy potřebujete zatím hlavně tu teorii.

Napsal jste, že platíte nájem ale „můžete tomu říkat i jinak“. Jak jinak? Platí tedy SVJ nájemné, nebo neplatí nájemné? A hlavně: za co se platí??? A kdo je vlastníkem místností či prostor které jsou údajně pronajímány?

Zdá se, že se hradí celé roky jakýsi nájem, přestože si SVJ nic nepronajímá. Nájemné by ovšem mohl platit jedině vlastník či provozovatel technologie a platil by vlastníkovi společné místnosti či nebytového prostoru.

Jenomže SVJ není ani vlastníkem, ani provozovatelem technologie. Vysvětlete laskavě za co se platí to tajemné nájemné? SVJ si snad něco pronajalo? V tom případě by bylo vhodné znát, co je ppředmětem smlouvy, když tento prostor nijak nevyužívá, ani do něj nemá přístup.

Ohledně kotelen (které jsou místnostmi)
Prve jste napsal, že nejsou uvedeny v Prohlášení vlastníka budovy. Tomu nerozumím. Každá místnost domu musí vždy ze zákona být uvedena v Prohlášení, buď jako součást jednotky, nebo jako společná místnost domu. Jak to tedy je u vás? Máte vadné Prohlášení? Nebo jsou v něm uvedeny i kotelny?

Nerozumím ani tvrzení, že banka chce kotelny prodat. Prodat lze pouze samostatnou věc, například jednotku. Ale psal jste, že kotelny nejsou jednotkami zapsanými v Prohlášení. Nelze je prodat ani koupit. Banka vás tahá za nos? Nebo jde o samostatně stojící stavby?
.............­.............­.............­.............­.............­.............­............
Praktickou radu ode mne jistě později dostanete, ale napřed se musí vyřešit tato teorie. Bez toho nelze dát praktické rady, po kterých toužíte. Je zbytečné zabývat se praktickými otázkami nákupu kotelen, když nevíte, zda vůbec jde o samostatné věci, způsobilé být předmětem prodeje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.