Změna členů výboru v obchodním rejstříku

Vložil Jirka Z., 30. Leden 2013 - 18:03 ::

Dobrý den,
prosím vás o radu. Minulý rok (5/2012) jsem se řádně stal členem výboru SVJ a také předsedou SVJ naší bytovky (15 vlastníků bytových jednotek), celkem nás ve výboru bylo pět. Provedli jsme změnu osob výboru a předsedy v obchodním rejstříku přes notáře. Také jsme při té příležitosti (notář) upravili jeden bod stanov na toto znění: „O průběhu schůze schromáždění, na které jsou voleny orgány společenství a schvalovány nebo měněny stanovy společenství, musí být pořízen zápis.“ (nemusí být zpracován od Notáře) Tak jsme si od té doby vesele žili, vše bylo v pořádku… V současné době jsou v obchodním restříku nesrovnalosti. Dva členové výboru své bytové jednotky prodali aniž by kohokoliv informovali (již nejsou členi SVJ) – jeden z těchto členů byl dokonce místopředseda. Zbývající tři členové své funkce členů (já – jeden z nich – funkci předsedy) nesložili a hodlají je dále zastávat.
Má otázka zní: „Jak dále postupovat při vymazání dvou členů výboru z obchodního restříku a přesunu funkce místopředsedy na jiného člena výboru (pochopitelně také v obchodním rejstříku – na schůzi si to bezproblemove odhlasujeme)? Jaké jsou poplatky?“

Velice děkuji za odpověď a případné rady!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.