Vložil Matějka Jaroslav, 31. Prosinec 2012 - 11:26

Vážená/ý „xmartins“, vážení ostatní,

původní vlastník má zákonnou povinnost v souladu se zákonem č.72/1994 Sb. dle §4 odst.2 pís.h) v prohlášení vlastníka stanovit:

  • „pravidla pro správu společných částí domu, popřípadě domu jako celku, VČETNĚ OZNAČENÍ OSOBY POVĚŘENÉ SPRÁVOU DOMU“.

Vznikem SVJ, zvolením orgánů SVJ, a splněním dalších zákonných podmínek, je SVJ dle dalších ustanovení Prohlášení vlastníka (každé prohlášení vlastníka má jiný specifický obsah) naplnit i ustanovení části prohlášení, a to jsou dle zákona č.72/1994 Sb. §4 odst.2 pís.f):

  • "práva a závazky týkající se budovy, jejích společných částí a práva k pozemku, která přejdou z vlastníka budovy na vlastníky jednotek,.

Ve většině případů jsou vlastníci jednotek a SVJ právně vázáno řadou záležitostí, které může zrušit = vypovědět pouze s platnou legislativou.

Znova zde opakuji pro všechny diskutující, včetně p.lake, že Prohlášení vlastníka je základním dokumentem pro činnost domu a SVJ, pro který byl dokument vypracován.

Je nuné se vážně dokumentem Prohlášení vlastníka zabývat, a v souladu s ustanovením zákona č.72/1994 Sb. platného do 31.12.2013, (od 1.1.2014 dle nového občanského zákoníku – Zákon č. 89/2012 Sb. §1166 „Odstranění vady prohlášení“),tento dokument PRŮBEŽNĚ AKTUALIZOVAT, je-li to nutné.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.