Vložil lake, 29. Prosinec 2012 - 21:29

Pane Tomečku,
fond oprav neexistuje. Proč by do něj měl kdokoliv něco dobrovolně platit? Pletete si to s družstvem? Nejspíše neznáte zákon o vlastnictví bytů: nezmiňuje se ani slovem o jakémsi "fondu". Čím prokážete developerovi, že má takovou podivnou povinnost?

Píšete o úklidu. Na základě čeho by měl developer hradit nějakou částku na úklid? Čím mu prokážete, že má takovou povinnost?

Píšete o hrazení nákladů na správu nemovitosti. Buď se vybírá příspěvkem, nebo zálohově (na výdaje, které bude nutné vynaložit v příštích měsících a letech). Na základě čeho by měl developer hradit nějakou částku na správu nemovitosti? Čím mu prokážete, že má takovou povinnost?

A mimochodem: Všichni vlastníci jednotek by měli hradit jedině na účet SVJ-právnické osoby, pokud jste si na shromáždění neodhlasovali hrazení na účet jiné osoby. Vy ale tvrdíte, že žádný z vlastníků jednotek nic na účet SVJ nehradí. Proč chcete vymáhat platby pouze na developerovi? Pročby se domníváte, že developer jako jediný by měl něco hradit, když nikdo z ostatních vlastníků jednotek nehradí na účet SVJ ani korunu???

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.