Zatékání vlivem kondenzace ve střeše

Vložil M.Koutová (bez ověření), 21. Prosinec 2012 - 9:53 ::

Dobrý den, bydlím v posledním patře staršího panelového domu. Vždy v zimě, pokud spadne teplota k 0°C začnou se nad jedním oknem tvořit mokré fleky. Je to tím horší, čím větší mráz je. Pak voda na několika místech vyloženě kape na parapet. Ve spoji strop-stěna už jsou vymleté praskliny.

Na společenství vlastnííků jsem to několikrát hlásila, vloni si to někdo přišel zakreslit. Ale tento pán mi řekl, že bude opravovat spáry, kterými zatéká zvenku. Ale mě při dešti, ani při tání nezatéká. Po hledání na internetu si myslím, že kondenzuje voda ve střeše a stéká mi nad oknem do bytu.

Do řešení mého problému se ale nikdo nehrne, ať jsem žádala předsedu společenství ústně, či písemně.

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou možnosti opravy, mohu s tím udělat něco já u sebe doma (pomoihlo by zateplit strop zevnitř), nebo je nutné nechat opravit samotnou střechu? Dále pak mám právo požadovat opravu, když se společenství tváří, že jediný, co může udělat, je nechat opravit místa, kudy zatéká voda klasicky? Existuje na to nějaká směrnice, zákon?

M.Koutová

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.