Vložil salve, 9. Květen 2013 - 10:10

Pojištění právní ochrany – ano mám předplaceno zastupování u soudu (náklady cca do výše 500 tis. Kč). Společnost už souhlasila s převzetím kauzy.

K soudu vůbec nemusí dojít. Nyní je 9.5.13 a správce se zatím k poskytnutí podkladů nijakým způsobem nevyjádřil. Označil jsem vyúčtování jako nepřezkoumatelné – nemám podle čeho kontrolovat správnost vyúčtování. Výbor mi odmítl podklady poskytnout.

Myslím, že mým práv. zástupcům zcela určitě vyhoví. Používají v žádostech takové hezké formulace, kterým se nedá oddolat.

Neschválení roční závěrky je jen pojistka. Je tam vyúčtovaná platba kabel. televize ze záloh na provoz a správu domu. Jako přehlasovaný vlastník mám možnost se domáhat nápravy u soudu. Kdybych souhlasil, ani právníci s tím nic neudělají.

Co se týká průběhu shromáždění, dříve probíhalo stejným způsobem jako u vás. Nyní jako správný prudič, se na každou nejasnou věc zeptám a chci vědět, za co platba byla. Případně chci vidět fakturu. Nemusíte mít obavy, v domě se 44 byty po rekonstrukci je opravdu málo skutečných oprav. Většina účetních položek jsou pravidelné úhrady.

Materiály pro závěrku se dříve neuveřejňovaly vůbec, nyní mi je výbor poslal týden dopředu elektronicky. Podle jejich vyjádření jsem jediný kdo je v SVJ chce.

Začíná se tedy blýskat na lepší časy, co se týká informací.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.