Vložil salve, 8. Květen 2013 - 19:18

Pro Nechápu a lake.
Zálohy za služby platím. Neplatím pouze splátku úvěru a zálohu do DPZ. SVJ (předsedovi) jsem poslal doporučený dopis - 10/2012 - že přestávám platit zálohy na správu a provoz domu (důvod - neumožnění nahlížet do dokumentů a neplnění si povinností výboru SVJ). Dále, že mi SVJ dluží za neoprávněně stržené platby KT a nevyúčtované zálohy na odměny výboru asi 4000 Kč.

Předseda svolal 17.12.12 shromáždění, kde si nechal schválit, že se to bude řešit právní cestou a vyzvali mě k zaplacení záloh do 31.1.13. Zálohy jsem nezaplatil, právník od správce (BD) se zatím neozval.
Protože byl konec roku, tak by žaloba na neplacení záloh byla zřejmě bezpředmětná - je konec platebního období. Čeká se na konečné vyúčtování.

V dubnu jsem dostal vyúčtování záloh za služby - výsledkem bylo, že k 21.3.13 jsem nic nedlužil - zálohy na topení byly nastaveny tak vysoké, že pokryly ostatní dlužné zálohy.
Ve vyúčtování se objevila položka nesplacené zálohy, která byla tak velká jako přeplatek záloh. Částky si přesně odpovídaly. Nebylo však ani naznačeno, jak té částky bylo dosaženo.

Reklamoval jsem tedy vyúčtování jak přímo na podpisovém formuláři, tak e-mailem u správce, tak i na shromáždění SVJ, kde jsem si to nechal zapsat do zápisu. Zároveň jsem požádal o předložení dokumentů a faktur od dodavatelů ke kontrole správnosti vyúčtování.
Zároveň jsem nesouhlasil na shromáždění s roční závěrkou (placení KT ze záloh na provoz a správu domu) - kvůli případnému soudnímu řešení.

Protože mám pojištění právní ochrany, oslovil jsem právníky a předal jim reklamaci vyúčtování k řešení.
Nyní to budu řešit v součinnosti s nimi.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.