Vložil vari, 31. Leden 2013 - 11:32

Jako místopředsedovi mi připadlo vedení výboru v nově založeném SVJ, protože předseda, na kterého jsem spoléhal prodal byt. Jako první krok jsem se pokusil založit webový prostor, kde bychom mohli vystavovat zápisy ze schůzí výboru a ostatní materiály. Bohužel máme v domě paní, která chce za každou cenu škodit a ta proti mě poštvala pár sousedů-důchodců s tím, že jim chci upírat informace, když nemají přístup na internet (z mé strany mělo jít pochopitelně o službu navíc, způsob jak angažovat alespoň těch pár aktivní lidí). Následná debata na chodbě se vedla o tom, jakým způsobem má výbor povinnost členy informovat, zda musíme každou blbost vyvěšovat na nástěnku, atd. Spíše než debata to bylo vyslechnutí nadávek proložených výkřiky typu „výbor musí X, výbor musí Y,…“

Zákon ani stanovy pochopitelně neuvádí konkrétní způsob toho nahlížení do dokladů. Zatím ani nemáme archiv, dokumenty jsou u mě doma, případě některé věci pouze v mailu (zejména komunikace se správní firmou). Chápu, že zájemcům je musím zpřístupnit, ale přece to neznamená, že si každý může vzpomenout v kteroukoliv denní či noční dobu, zazvonit u nás a dožadovat se nějakým materiálů. Zvlášť, když jsem třeba v práci a doma spí malé dítě, které tím budí.

Může výbor stanovit, že nahlídnout do podkladů lze např. pouze jednou měsíčně v nějakou stanovenou dobu? Nebo že se zájemce musí zúčastnit schůze výboru? Ale to bychom nějak museli schůzi avizovat dopředu, což jsme nedělali a domlouvali se ze dne na den dle časových možností.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.