Vložil lake, 25. Listopad 2012 - 22:50

Pane Martine,

• O zateplení jsem vám už psal: část nákladů určená na vnější vrstvy fasády (omítku, lešení, stavební dozor) byla nejspíše oprávněným a nutným výdajem (oprava) a spadá proto pod správu domu. Samotné zateplení (polystyren, kotvení) ovšem nikoliv. Podle toho je třeba stanovit výši Vašich příspěvků ke krytí úvěru: zjistěte kolik stojí 1m2 fasády (A), zjistěte kolik stojí 1 m2 fasády se zateplením (B). Z požadované částky pak v příspěvcích na správu uhradíte poměrnou část (A/B).

• Rampu bych doporučil hradit v plné výši. Jde o zpřístupnění domu pro osoby starší, nepohyblivé, vozíčkáře atd. Každý z nás jednou zestárne …

• Výměna oken je neurčitá: záleží na tom kdo je jejich vlastníkem podle Prohlášení. Pokud se z úvěru hradily výměny SPOLEČNÝCH oken domu, jde o oprávněný náklad na správu. Na úhradu této části úvěru jste povinen přispívat v plné výši. Jsou-li snad okna ve vlastnictví vlastníků jednotek, nejste povinen hradit nic. Částku za okna uhradí ten, kdo si výměnu svých oken u SVJ objednal.

S advokáty se bavte teprve když přesně víte co chcete, a máte sám nastudovány zákony a judikáty. Zatím jsem se nesetkal s právníkem, který by bezpečně rozuměl kličkám zákona o vlastnictví bytů. Co Vám tedy poradil ten Váš?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.