Vložil lake, 24. Listopad 2012 - 8:57

Martine, Váš dotaz je nesrozumitelný. Píšete o "úvěru, který podepsali předchozí nájemníci". Jestliže si jakýsi nájemce vzal nějaký úvěr, ať jej tedy splácí tomu, kdo mu úvěr poskytl. Nemá to žádnou spojitost s nynějším vlastníkem bytu.

Pak píšete o "ručitelském závazku předchozích majitelů". To je něco zcela jiného a jedná se o jinou osobu. Ale ani podpis ručitelského závazku touto osobou nemá žádnou spojitost se současným vlastníkem bytu. To platí pokud není k nemovitosti zřízeno zástavní právo záznamem v katastru.

Tvrzení o "příspěvku do FO" je nesmysl. Nenechte se manipulovat. Neexistuje povinnost vlastníka jednotky hradit cokoliv "do FO". Pokud by se měla hradit částka k ukládání na bankovní účet, jde nepochybně o zálohu na správu podle § 15 odst. 2 ZoVB, nikoliv o příspěvek.

Pokud by SVJ nějaký "FO" mělo, bylo by povinno stanovit si a schválit písemná pravidla pro tvorbu a čerpání tohoto fondu. Ptejte se pro zajímavost po těchto pravidlech a nechte si je předložit. Nejsou-li pravidla, neexistuje ani "FO". Na neexistující fond nejste povinen ničeho hradit.

Že SVJ nepřebírá dopisy Vám může být jedno. Písemnost je doručena dnem, kdy se dostala do sféry adresáta. Což je okamžik, kdy byla vložena do schránky označené jménem/firmou/názvem adresáta na adrese uvedené v rejstříku SVJ. Nebo okamžikem, kdy uplyunula úložní lhůta u oznámené poštovní zásilky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.