klice od susarny

Vložil libuse (bez ověření), 22. Listopad 2012 - 22:36 ::

Mame 3 susarny.Klice od nich maji zvoleni najemnici.Kdyz si tam chci dat pradlo,musim si pro klice k nekomu zajit.Casto klice nedostanu,ze dotycny taky pere nebo tam ma pradlo.Je nas 16 najemniku a na schuzi ostatni klice nechteli,ze jim chozeni pro klice vyhovuje.Ja bych chtela mit klice alespon od 1 susarny.Duvernik vsak rekl,ze budto budou mit klice vsichni nebo jen ti 3 urceni lide.Mam tedy na klice pravo nebo ne? Dekuji za informaci.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Beton, 25. Listopad 2012 - 11:03

    Paní Libuše, prostě si klíče půjčíte a jděte si udělat kopii. Nikomu tím neublížíte a sobě pomůžete. Nevím proč byste se měla doprošovat o klíče. Když jsem se nastěhoval do našeho domu já, jedna z prvních méně důležitých věcí byla, kopie klíčů od kočárkárny, prádelny, sušárny, hl. uzávěru vody a plynu a společných balkónů. Když jsem si je od osoby co je měla, půjčoval, s podivem se na mne dívala, ale nic nenamítala. Prostě je chci a nehodlám kolem toho diskutovat. Rovněž tak nehodlám dělat pána domu, ale už z principu je chci mít. Nikdy jsem nezaznamenal, že by to někomu vadilo.

    Vložil Mel. (bez ověření), 26. Listopad 2012 - 14:55

    Milý Betone, tak to je „síla“, co píšete… Neoprávněne si kopírovat klíče od společných prostor bez vědomí a souhlasu společenství…Ve vašem společenství je ovšem pěkný binec, když klíče může mít každý… docela by mne zajímalo, jak řešíte (nebo byste řešili) ve vašem společenství neoprávněné zásahy např. do regulace otopné soustavy, nebo krádež či poškození zařízení. Stejně tak sušárna…tedy podle vás, kdo dřív přijde, ten dřív mele…nebo silnější vyhrává… jo, to je dobrý vtip… a vaše arogance typu nebudu kolem toho diskutovat… vás bychom chtěli u nás tedy mít…no, u nás byste diskutovat musel… Mel.

    Vložil Beton, 26. Listopad 2012 - 17:11

    Pane Mel., vy jste asi někde upadl, ne? Absolutně nehodlám diskutovat okolo klíčů od kočárkárny, hl. uzávěru vody a plynu a společných balkónů. Klíče od prádelny a sušárny jsou mě osobně jedno, ač je mám také a nevím prč bych je nesměl mít. U Vás se prosí společenství o klíče TŘEBA od kočárkárny??? to snad ne! Nikde jsem nepsal o klíčích od kotelny, nebo místnosti podobné, zajisté tam neoprávněná osoba vstupovat nemá. Paní jasně psala, že sušárnu užívá jen pár osob, pokud se nepletu sedm a to na tří sušárny. Vy vidíte problém v tomto počtu uživatelů? já zcela určitě ne. Osobně nemám problém vycházet v domě s kýmkoli a to velice dobře. U nás v sušárně dnes suší až tři byty naráz a nemají problém taktéž. Myslím, že to vše je spíše o lidském přístupu. Dále tyto základní klíče opravdu nehodlám komentovat, je to ztráta času.

    Vložil Mel. (bez ověření), 28. Listopad 2012 - 14:00

    Dobrý den, pane Betone, u nás mají samozřejmě klíče od kočárkárny všichni, dokonce je tam stejný klíč jako u vchodových dveří. Všichni vlastníci si tam tedy mohou ukládat kočárky dle potřeby, a pokud je tam místo, i kola, která běžně používají. Do místností jako jsou sušárny, mandl, hlavní uzávěry vody a tepla (plyn nemáme) a strojovna výtahu volný přístup s a m o z ř e j m ě není, ale sušárny a mandl máme seriózně zorganizované (u nás žádný problém)a klíče od hlavních uzávěrů máme uloženy tak, aby se každý v případě havárie do těchto místností dostal. Pro vaší informaci, tam, kde jsou hl. uzávěry vody a tepla máme i zařízení na regulaci atd…, která jsou nutná zabezpečit před neoprávněným zásahem. Společné balkóny nemáme (máme každý byt vlastní), pokud by byly, samozřejmě by tam měl přístup (a tedy klíč) každý oprávněný. Máme kolárnu, kam má klíče každý, kdo zde má kolo. Jinak, pro samé přemýšlení, jak byste mne urazil a arogantně odepsal,jste mi zapomněl napsat, co byste dělali při krádeži či poškození systémů, když by od těch místností měli klíče všichni. S pozdravem Mel.

    Vložil epson (bez ověření), 25. Listopad 2012 - 14:23

    Betone, pokud jste si byt pronajal, tak vám všechny klíče měl dát pronajímatel. Pokud jste si byt koupil od jiného vlastníka, tak vám všechny klíče měl předat on. Proč sousedka? S podivem se dívala právem.

    Vložil Beton, 25. Listopad 2012 - 17:52

    Epsone, ano máte pravdu v tom, že pokud bych byl v pronájmu, pak by mě klíče měl dát pronajimatel. Také souhlasím v případě bytu zakoupeného.

    Ano byt jsem si koupil… všechny klíče jsem nedostal a ani mě to nějak netrápilo a když už jsem je chtěl, měla je jen jedna sousedka, která především kočárkárnu a uzávěr vody používala pro své účely. Do jejího používaní se ji nepletu, jen do kočárkárny ano a to velice slušnou domluvou, páč máme cipíska a ten tam parkuje svůj kočár. A to že ona paní na mne pří žádosti o zápůjčku klíčů koukala podivně, bylo nejspíš způsobené překvapením, že někdo chce také využívat ony prostory, nic víc v tom nehledejte.

    Vložil lake, 23. Listopad 2012 - 19:35

    Paní Libuše,
    píšete, že v domě jste jedním z 16 nájemců a prádelnu užívají i ostatní nájemci. Zkontrolujte tedy ve Vaší nájemní smlouvě, zda její součástí je i právo užívat společnou sušárnu. Pokud ano, choďte si pro klíč jako ostatní.

    Pokud je Vám přístup do sušárny odepírán, řešte to s pronajímatelem slevou na nájemném, neboť pronajímatel neplní svůj závazek z nájemní smlouvy.

    lake

    Vložil svjvmt, 22. Listopad 2012 - 23:30

    Nikdo vám nemůže bránit abyste sušila, máte na sušárně podíl. Kdyby měli ale klíče všichni, tak se pobijete. Je třeba se dohodnout, jak dlouho může být sušárna obsazena sušičem, např. dva, tři dny dny, nebo rozpis. Platíte za ni (topí se tam)? Navrhněte rozpis, 3 sušárny na 16 bytů, není problém.

    Vložil libuse, 23. Listopad 2012 - 18:01

    libuse V susarnach se topi,ale nesusi tam moc lidi, jen ti 3 co maji klice a jeste asi 4.Nez by nekdo shanel klice,tak si kazdy susi doma v koupelne.Ani nemaji zajem o klice.Ja bych chtela mit svoje klice,abych susarnu mohla kdykoliv pouzit,tak jak to delaji ti 3spravci klicu,ale nedostanu je protoze mam pry k dispozici klice ke 3 susarnam – ovsem musim si pro ne zajit.Existuje pro toto reseni nejaky pravni podklad? Jinak se tady asi nedomluvim.

    Vložil Mel. (bez ověření), 26. Listopad 2012 - 15:01

    Paní Libuše, jak můžete chtít klíče od sušárny, abyste tam mohla jít kdykoliv chcete – jak píšete? Pak se budete chovat stejně arogantně jako ti, které kritizujete. Domáhejte se svých práv využívat sušárnu, to je jasné, ale bez společné jasné domluvy a pravidel to nepůjde… Mel.

    Vložil Květa (bez ověření), 26. Listopad 2012 - 22:32

    Dle mého názoru je jen správné, aby od sušárny měli všichni vlastníci klíče. Pokud jsme patřili pod domovní správu, měl klíče jen domovník a pokud náhodou v sobotu chtělo sušit více bytů, tak měli smůlu. Sušila jen jedna rodina třeba na dvou šňůrach a zbytek prádelny byl prázdný. Po vzniku SVJ dostal každý byt klíče a sušárku využívá dle potřeby. Je nás 23 bytů a již to tak funguje 7 let bez problémů. Záleží jen na domluvě a důvěře.

    Vložil svjvmt, 23. Listopad 2012 - 19:09

    Libuše – Mam tedy na klice pravo nebo ne? Vy snad víte, zda jste si podíl na sušárně koupila. Podívejte se do kupní smlouvy a do Prohlášení vlastníka a též si počtěte v ZoVB. Jak jsem psal: „Nikdo vám nemůže bránit abyste sušila, máte na sušárně podíl“. A opakuji, prosaďte rozpis použití sušáren, nejlépe ho zpracujte sama a nabídněte. Je to jen na domluvě. A ještě bych se bránil, proč mám hradit vytápění sušáren. Když se chcete bránit, je třeba znát svá práva, nároky, ty máte v zákonu! Kandidujte do výboru a změňte to.

    Vložil Mel. (bez ověření), 26. Listopad 2012 - 15:04

    Naprosto souhlasím… je fakt, že je někdy těžké komunikovat či prosazovat svá práva mezi skupinami lidí, které si neoprávněně přisuzují rozhodovat v rozličných věcech… ale bez odvahy ale zároveň slušnosti to nepůjde… Nakonec viz obraz současné doby a našeho národa… Mel.

    Vložil svjdukelská111, 22. Listopad 2012 - 23:22

    Máte.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".