Vložil Jar (bez ověření), 18. Únor 2013 - 15:42

Toto je reakce jednoho člena SVJ, ktetý byl iniciátorem uzavření smlouvy, na názor příspěvku od „Lake“

"…myslím, že bychom měli zůstat konstruktivní. V domě je mnoho věcí k řešení a nechtěla jsem, aby se tato záležitost stala příliš velkým tématem. Jde především o snahu zlepšit kvalitu služeb v našem domě.

Dle stanov našeho společenství:
Výbor rozhoduje o uzavírání smluv ve věcech předmětu činnosti společenství, zejména k zajištění oprav, pojištění domu a zajištění dodávky služeb spojených s užíváním jednotek.

Komentář: Internetové připojení je dodávka služby spojená s užíváním bytových jednotek. Instalací nového rozvodu nedochází ke změně účelu stavby, její rekonstrukci či modernizaci. Minulý rok na schůzi shromáždění bylo uzavření smlouvy s novým poskytovatelem internetu na pořadu, ale na konci jsme již nebyli usnášení schopní a řešili se závažnější věci, kde byl třeba souhlas vlastníků. Výbor proto až po vyřešení urgentních reklamací (př.hromosvod)vyp­sal anketu na internetu, která běžela od 1.10.2012. Výs­ledkem této ankety je 91% souhlas s novou službou (součet odpovědí: „ano, mám zájem“ a „nemám vyhraněný názor“). Z toho lze usuzovat, že vlastníci zájem mají." ( ankety na webu se účastnilo 23 vlastníků z 90)

"…Teď k té instalaci v domě. Ano, asi by bylo ideální, abychom měli souhlas shromáždění, ale nevidím v tomto případě problém s tím, zajistit ho další schůzí, aby oficiálně bylo vše v pořádku. Dodavatel se ve své smlouvě s SVJ zavazuje zajistit, aby v důsledku přístupu jím pověřených osob do domu nedošlo k jakémukoli poškození majetku vlastníků domu. RD se zavazuje odstranit po obdržení písemného oznámení od výboru případné škody, které na objektech prokazatelně vznikly v souvislosti s vybudováním, provozem a údržbou sítě v nemovitosti uvedením do náležitého stavu.

RD úspěšně funguje např. v těchto bytových objektech…"

Jde tedy o službu, spojenou s užíváním bytu, která není opravou, údržbou ani moderniczací? Tedy zvednout ruku dodatečně na schůzi a vše je OK?

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.