Vložil lake, 11. Říjen 2012 - 14:58

Váš dotaz je spíše hádanka. O tom nejdůležitějším – o smlouvě – se vyjadřujete jen okrajově a naprosto neurčitě. Přitom právě to je pro věc klíčové.

Takže není uzavřena smlouva, nebo je uzavřena smlouva? Co je jejím obsahem? Jde snad o smlouvu o dílo, o smlouvu innominátní, o smlouvu příkazní? Lituji, nejsme jasnovidci. Bez pořádných informací nemůžete dostat použitelnou odpověď.
.............­.............­.............­.............­.............­.............­...........
Není-li vůbec žádná smlouva, pak ovšem není pravda, že „brigádník“ by měl hradit škodu ze svých prostředků (pokud není vlastníkem sekačky). Jestliže pán sekal trávu společnou sekačkou, není povinen chodit ode dveří ke dveřím a doprošovat se poníženě vlastníků jednotek. Jeho totiž způsobená škoda vůbec nezajímá.

Za škodu způsobenou provozem technického zařízení odpovídá provozovatel (§ 420a ObčZ). O náhradu škody nechť se stará ten, komu byla škoda způsobena. Vymáhat bude na osobě odpovědné za provoz sekačky; touto osobou je vlastník sekačky (SVJ?), pokud neuzavřel smlouvu o provozování s někým jiným. Ani poškozený není povinen chodit ode dveří ke dveřím a doprošovat se poníženě vlastníků jednotek. Pokud mu SVJ nevyhoví, může se obrátit na soud.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.