Vložil RxH, 6. Srpen 2012 - 9:25

Podle mě to dluh není. Protože dluh je pohledávka, která je po splatnosti. Ve smlouvě určitě máte, že předmět převodu není zatížen … a nebude zatížen od podpisu smlouvy do provedení vkladu na KÚ. Navíc píšete „začlo se splácet až nyní“. Takže splněno.

Určitě máte ve smlouvě klauzuli, že stavem předmět prodeje jste se seznámila. To také zahrnuje prověřit si osobně stav účetnictví, rozpočtů a plánů daného SVJ v budově. Bohužel, řada lidí vidí byt a neptá se dále, co SVJ? A určitě máte v kupní smlouvě dohodnuté vypořádání za vyúčtování služeb za rok 2011 a 2012 do února. Myslím, že je to standardní prověření stavu nemovitosti před koupí.

Cena na které jste se dohodli ve smlouvě, zohledňuje stav nemovitosti. Já spíše vidím jedinou cestu, domluvit se s prodávajícím na dodatku smlouvy a kompenzaci. Pokud budete podávat žalobu na prodávajícího, musíte mít nezpochybnitelný důkaz, že jste byla přivedena v omyl, tj. důkazní břemeno je na Vás jako žalující straně.

Podle mne SVJ právem po vás požaduje splacení těchto oken.

Zeptejte se vašeho právníka, který vám vyhotovoval smlouvy, jak na to. Pozorně si několikrát přečtěte smlouvu. Možná najdete nějakou kličku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.