Zvýšení daní od 2013

Vložil Pavel, 6. Červenec 2012 - 23:09 ::

V současné době je projednáván ST 695, který zvyšuje DPH, daň z příjmů nejen limitací paušálů, zdravotní daň a jiné daně.

Kalousek nezapomenul ani na daň z převodu nemovitostí, kterou zvyšuje od roku 2013 ze 3% na 4%. Vynese to asi 2,5 miliardy a tak bude zase co utrácet ve výhodných zbrojních akvizicích.

Pokud někdo má v úmyslu nakládat s nemovitostí, tak je to dobré mít na paměti. Každé procento dobré, zejména když člověk čte, co se s vybranými daněmi děje.

Pro DPH se chystá 1% v 2013 a více procent od 2014. Také bude vhodnější investovat do smysluplných oprav ve 2012 než později.

Hezký den!

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Pavel, 13. Červenec 2012 - 11:16

    Dnes poslanci zvýšení daní schválili. Asi to bude vráceno Senátem. Pak musí být 101 hlasů poslanců a půjde to na Hrad. Do konce roku se to asi stihne.

    Hezký den!

    Pavel

    Vložil Votočka, 11. Červenec 2012 - 14:13

    A co když ty dobráky napadne (opět)přehodit „bydlení“ do základní sazby DPH.

    To se teprve uřechtáme. Není-liž pravda?

    Votočka

    Vložil Pavel, 13. Červenec 2012 - 11:21

    Ano, zvýšení daně na bydlení se chystá. Sjednotí se sazba daně, jen se neví na kolika procentech. Protože velká část vybraných daní končí u kmotrů, tak to nebude málo. Asi jako v severských zemích. Jenže v severských zemích za vysoké daně dostávají od státu protihodnotu.

    Hezký den!

    Pavel

    Vložil svjvmt, 9. Červenec 2012 - 12:18

    No když si necháme s..t na hlavu tak dobře nám tak. Bohužel naši služebníci námi volení velí nám a my držíme hubu.

    Vložil Zdeněk Drbohlav (bez ověření), 10. Srpen 2012 - 11:06

    Nejedná se jen o daně, ale o všechny „vymoženosti“, které nám vládní a poslanecké pravicové strany připravují. Jakou má běžný občan v průběhu volebního období možnost zasáhnout do rozhodnutí mocipánů a zkorumpovaných zločineckých kmotrů. Je nutné přepracovat ústavu, aby to členové vlády a poslanci neměli jisté v době trvání svých mandátů. Zdenda

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".