Vložil lake, 26. Červen 2012 - 19:05

Tolik příspěvků a nic konkrétního... Tak snad abychom se konečně podívali co o věci praví zákon:

Zákon č. 40/2009 Sb. Trestní zákoník
§ 208 Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru

(1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu."

Členové výboru se dopouštějí trestného činu jako členové organizované skupiny, což znamená vyšší trestní sazbu. Napoprvé z toho vyváznou s podmínkou.

Takže se s nimi nemazlete. Vyzvěte je písemně s doručenkou k řádnému označení domovní schránky. K tomu přiložte kopii smlouvy, z níž vyplývá kdo užívá který z bytů. Dejte jim lhůtu 48 hodin a pak podejte trestní oznámení.
-----------------------------------------------------------

K užívání bytu náleží vše co je nezbytné k tomu, abyste mohl byt nerušeně užívat. To znamená i užívání domovní schránky náležející k tomuto bytu a příslušné signalizace (zvonku), neboť právem uživatele bytu je i přijímat poštu a vpouštět do domu své návštěvy.

Označená doručovací schránka je důležitá a nenahraditelná při komunikaci úřadů s občanem - za zákonem stanovených okolností se písemnost vhozená do schránky označené Vaším jménem považuje za doručenou. S tím mohou být spojeny závažné právní následky. Ostatně totéž platí pro doručování v občanskoprávní sféře. Písemnost se považuje za doručenou dnem, kdy zásilka se dostala do sféry dispozice adresáta. Což znamená, že byla vložena v místě jeho bydliště do poštovní schránky označené jeho jménem.

Nesprávné označení schránek je tedy pro Vás závažným omezením, které Vám znemožňuje řádně užívat byt. Máte jako vlastník bytu právo požadovat, aby štítek byl označen jménem osoby, která daný byt a příslušnou schránku užívá.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.