Vložil FrantaF, 28. Červen 2012 - 22:45

Poslední drobnou poznámku. Orientační pomůcku, která uvádí, že náklad na vytápění roste při zvýšení teploty o 1 stupeň asi o 6%, se mi nejeví jako dostatečný podklad k tak závažné změně. Nenašel jsem bližší údaje o podílu úniků a ztrát větráním (které činí 30 až 50% celkových ztrát) při zkoumání tohoto vztahu. Snad by se to mělo také posoudit.

Návrh v současné podobě nepřijímám. Souhlasil bych s odstraněním limitů, ovšem trval bych na opatřeních, které zainteresují také SVJ na zajištění řádných podmínek pro objektivní rozúčtování. Bez výhrad bych akceptoval navýšení horního limitu na +80%. Vycházím z toho, že velká část SVJ nevěnuje přípravě měření a rozúčtování dostatečnou pozornost a investiční peníze. Obávám se také, že výsledky rozdělení nemají velkou důvěru vlastníků, což by mohlo vést k odmítnutí přísného postupu. Jsem přesvědčen, že stačí citelně zvýšit zájem uživatelů na snížení vlastní spotřeby a tak přivodit snížení ztráty těm, kteří na nehospodárnost jiných doplácí.

Případným zájemcům nabízím srovnání mezi hodnotami nákladů stejné ÚJ při postupu podle současné vyhlášky, při neomezených limitech a podle návrhu pana Lake. Výchozí údaje jsou stejné, jaké jsem použil již dříve. Rozdíly v nákladech nadlimitních bytů jsou skutečně významné. Hodnoty jsou vyjádřeny grafem. Pod názvem „Novela-372-Srovnání“ uložím dokument do složky s odkazem: http://sdrv.ms/Le0Frm

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.