Vložil lake, 27. Červen 2012 - 17:38

„Neznám důvod rozlišení nákladů nad 140% od nákladů spotřební složky.“
Neznáte důvod? Je jednoduchý. Náklady nad 140% nejsou fyzikálně zdůvodnitelné jako náklady na řádné vytápění jednotky. Nepatří tedy ani do základní, ani do spotřební složky. To teplo muselo utéci otevřenými okny. Už jsem to napsal dříve: z nákladů na vytápění dnes platíme všichni povinně v základní složce 40 až 50% podle započitatelných podlahových ploch. Tedy hradíme i příslušnou část toho, co proplýtvali větrači. Já navrhuji, aby teplo k jinému účelu uhradil příslušný vlastník jednotky sám plně. To je ten důvod.

„Nyní se spotřební složka účtuje vlastníku pouze do stanoveného limitu, nad limit se může účtovat po řádném zdůvodnění. "
Ale dnes je praxe přesně naopak: částka nad limit se nikdy nepředepisuje k úhradě větrači, a to ani po "řádném zdůvodnění“. Nopak se vždy naslepo rozepisuje všem ostatním. Proto navrhuji změnu, která výslovně zavádí jiný postup.

„Pro oddělení vysokých náměrů nevidím důvod. Pokud takové důvody máte, měl byste je definovat podrobněji“
Nu, přečtěte si první odstavec. Vysoké náměry značí teplo které nebylo užito k řádnému vytápění, ale vyplýtváno. Proč by náklady vysoce převyšující průměr (a fyzikálně nezdůvodněné) měl plně hradit jen větrač, je jasné: nelze jeho nehospodárné chování přesouvat na ostatní. To jsem podrobně odůvodnil jinde:
http://www.portalsvj.cz/…nie-za-teplo#…
http://www.portalsvj.cz/…vani-tepla-8#…
 http://www.portalsvj.cz/…vani-tepla-8#…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.