Připomínky k novele vyhlášky 372/2001 Sb.

Vložil Pavel, 11. Červen 2012 - 22:39 ::

U stávající vyhlášky 372/2001 Sb. o rozúčtování nákladů na teplo se mi nelíbí velký rozsah základní složky 40%-50%. Preferuji snížení podílu základní složky a větší podíl spotřební složky, kdo více topí, ten by měl více zaplatit.

Dále se mi nelíbí malý rozptyl od průměru ± 40%. Stejný argument. Proč mají všichni platit ± stejně když zcela jinak nakládají s centrálně dodávaným teplem.

Špatné je také, že nový Občanský zákoník obrací dosud platné lhůty 4 měsíce na rozúčtování a 3 měsíce na zaplacení přesně naopak. Správce bude mít jen 3 měsíce na rozúčtování, ale vlastník/nájemník stejně dostane přeplatky až za další 4 měsíce. Nevidím důvod lhůty obracet.

MMR připravuje novelu vyhlášky a obrací se na veřejnost. Každý má možnost uplatnit své připomínky. Pokud se jich sejde více ve stejném duchu je naděje, že by se mohly prosadit.

Cituji z www.mmr.cz:

"Novela vyhlášky č. 372/2001 Sb.

V příloze MMR předkládá materiál Úvahy k novele vyhlášky č. 372/2001 Sb., kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi konečné spotřebitele.

V rámci konzultací s veřejností, které jsou povinnou součástí RIA (Hodnocení dopadů regulace), ale jsou též nezbytné pro kvalitní zpracování právního předpisu, popřípadě jeho novely, tímto žádáme o vyjádření se k materiálu ve smyslu přiložených dotazů, popř. o další náměty k tématu.

Vaše vyjádření zašlete do 22. června 2012 na tyto e-mailové adresy: Josef.Darebny@mmr­.cz, Miroslav.Mora­vec@mmr.cz. "

Hezký den!

Pavel

PřílohaVelikost
Uvahy-k-novele-372-2001.pdf330.18 KB
Konzultace-teplo-dotazy.pdf132.5 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.