Vložil beer, 29. Květen 2012 - 12:25

Žádnou ze zainteresovaných osob jsem nejmenoval, ani jsem neuvedl, o které SVJ se jedná, tudíž se o pomluvu nejedná, a to ani v případě, kdyby mé předpoklady byly liché. Dle vaší logiky by se nemohlo o korupci vůbec mluvit. Například Amnesty International a jiné organizace na ní často poukazují a adresně uvádějí podezřelé zakázky, aniž by třeba podali trestní oznámení, protože jim chybí důkazy.

Zato přisuzování korupčního jednání ze strany Anonymous123 by se dalo za pomluvu považovat (dle článku (2) § 184 zákona 40/2009 Sb).

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Každopádně děkuji za názor.

Korupce se poměrně těžko dokazuje. Pokud bych jí mohl dokázat, tak jsem již podal trestní oznámení. Co se týká rozhlohy půdy, nevím tuto informaci zhlavy, dokonce jsem neobdržel žádné materiály. Odhadem by to být kolem 340 m2. Tady nejde o žádnou závist, ale o to, v čím zájmu naše společenství jedná. SVJ nevypisuje nikdy žádné výběrové řízení na nic. Chápu, že tento případ tedy nemusí řízení vypisovat, nedávno se však dělala střecha (cca v roce 2010) cca za 1 mil a také na ní nebylo vypsáno žádné výběrové řízení. Předseda a výbor si uzavírá smlouvy jak je napadne.

Budeme-li počítat s plochou 340 m2, je cena protiplnění dle vašeho názoru dostatečná? Každý byt, kolem kterého půjde venkovní výtah bude znehodnocený o několik set tisíc kč, protože výtah bude stínit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.